Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 11-07-2019

Permissionsex

PermissionsEx, een plugin voor groepen en permissies.

Stap 1:
Zet de server tijdelijk uit

Stap 2:
Download Vault
Download daarma PermissionsEx:

Stap 3:
Verbind met je server via FTP en upload de PermissionsEx naar /plugins (Klik hier voor uitleg)

Stap 4:
Start de server weer op.

PermissionsEx configureren:

Stap 1:
Om PermissionsEx te configureren verbind je met je server via FTP en open je de /plugins/permissionsex folder. Daarin zit een config.yml en permissions.yml. De config.yml wordt in dit voorbeeld niet gebruikt.

Open de permissions.yml

Stap 2:
Hieronder hebben wij voor u een voorbeeld code geschreven van de permissions.yml:

groups:
  Member:
    options:
      default: true
    permissions:
    - essentials.build
    - essentials.balance
    - essentials.balancetop
    - essentials.sethome
    - essentials.delhome
    - essentials.money
    - essentials.moneytop
    - essentials.signs.use.buy
    - essentials.signs.use.sell
    - essentials.helpop
    - essentials.list
    - essentials.motd
    - essentials.realname
    - essentials.rules
    - essentials.suicide
    - essentials.msg
    - essentials.message
    - essentials.pay
    - essentials.back
    - essentials.backondeath
    - essentials.back.ondeath
    - essentials.home
    - essentials.spawn
    - essentials.tpa
    - essentials.tpaccept
    - essentials.tpdeny
    - essentials.warp
    - essentials.warps
    - essentials.warp.list
    - essentials.warps.list
  VIP:
    options:
      default: false
    permissions:
    - essentials.fly
    inheritance:
    - Member
  Builder:
    options:
      default: false
    permissions:
    - worldedit.*
    inheritance:
    - Member
  Moderator:
    options:
      default: false
    inheritance:
    - Member
    permissions:
    - essentials.kick
    - essentials.ban
    - essentials.tempban
    - essentials.mute
    - essentials.jail
  Owner:
    options:
      default: false
    permissions:
    - '*'

Groepen:
Member, VIP, Builder, Moderator, Owner

Inheritance?
Kijk eens bij VIP, daar staat: inheritance: - Member; maar wat houdt dat in? Dat betekend dat alle permissions van Member, worden toegevoegd bij VIP. Dus vanaf nu kan VIP alles wat Member kan, waardoor u niet alle permissions van Member hoeft te kopiëren naar VIP.

Options: default: true|false?
Als er bij options, default: true staat, dan houdt dat in dat als ik voor het eerst zou joinen, ik in die groep begin. Wanneer default op false staat, kom ik niet in die groep terecht.

Commands in-game:
Hoe zet ik iemand in een andere rank? /pex user (speler) group set (groep)

Hoe voeg ik een permission toe aan een rank? /pex group (groep) add (permission)

Hoe voeg ik een permission toe aan een speler? /pex user (speler) add (permission)

Hoe voeg ik een prefix toe aan een rank? /pex user (groep) prefix (prefix)

Hoe voeg ik een prefix toe aan een speler? /pex user (speler) prefix (prefix)

Hoe voeg ik een permission toe aan een rank in een bepaalde wereld? /pex user (groep) add (permission) (wereld)

Hoe voeg ik een permission toe aan een speler in een bepaalde wereld? /pex user (speler) add (permission) (wereld)

Hoe reload ik PermissionsEx? /pex reload

Waarom PEX?

1. Makkelijker te gebruiken wanneer u het begrijpt
  2. Sneller, het is efficienter dan GroupManager
  3. Geen crashes, we horen vaak dat bij GroupManager de groepen opeens weg zijn, bij PEX is dit niet
  4. Geen config reset wanneer het fout is gegaan tijdens het configureren
  5. Er is maar 1 bestand, de: permissions.yml thats it! Bij GroupManager is het een mapje in een mapje etc!