Dynmap instellen

Let op! Volg alle stappen in dit artikel nauwkeurig! Dynmap kan veel fouten veroorzaken als je het niet correct installeert!
In dit artikel wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je correct de plugin Dynmap moet installeren en gebruiken.

Stap 1:
Zet je server tijdelijk uit.

Stap 2:
Download de juiste versie van de WorldBorder plugin die overeen komt met jouw server versie.

Stap 3:
Download de nieuwste versie van de Dynmap plugin.

Stap 4:
Upload beiden plugins via FTP. (Klik hier voor uitleg)

Stap 5:
Start de server weer op.

Stap 6:
Zet de server weer uit.

Stap 7:
Open de configuration.txt van Dynmap. Deze kan je vinden in /plugins/dynmap/configuration.txt

Stap 8:
Zoek naar de volgende lijnen code:

# The TCP-port the webserver will listen on.
webserver-port: 8123

Vervang de webserver-port naar iets willekeurigs tussen 8000 en 9000 (Werkt je dynmap niet correct? Probeer dan een andere port).

Stap 9:
Start de server weer op.

Stap 10:
Stel nu de WorldBorder in door dit commando uit te voeren: /wb set 5000

Dit commando zorgt ervoor dat vanaf de plek waar je het hebt uitgevoerd, een ontzichtbare ronde muur spawned. Spelers kunnen niet buiten deze cirkel. Die dus 5000x5000 blokken groot is. Ook de Dynmap zal niets buiten deze cirkel genereren.

Stap 11:
Nu kun je je Dynmap genereren door dit commando uit te voeren: /dynmap fullrender WERELD_NAAM

Stap 12:
De Dynmap wordt nu gegenereerd. Heb geduld, dit gaat even duren. Bekijk je dynmap Live via deze link: http://servernaam.xinsh.nl:webserver-port of http://145.239.149.195:webserver-port
Vervang webserver-port door de ingevoerde webserver port.