Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 30-12-2018

Bungeecord instellen

Wat is bungeecord?

Bungeecord zorgt ervoor dat je meerdere servers zoals een Lobby en een Minigame met elkaar kan verbinden.

Zo doen bijvoorbeeld grote netwerken zoals Hypixel het.

DISCLAIMER:

Voor bungeecord heb je minimaal 2 servers nodig anders is het nutteloos!

_____________________________________________________

Hoe stel je bungeecord goed in?

Stap 1:

Selecteer een bungeeocrd JAR in de JAR lijst.

Stap 2:

Start de server

Stap 3:

Stop de server

Stap 4:

Open de config.yml via FTP

Stap 5:

Hieronder vind je een goed voorbeeld van een config.yml

We raden aan deze config te kopiëren en te vervangen voor je huidige default config.

ip_forward: true
network_compression_threshold: 256
stats: 8bda9f11-3221-4aeb-9c41-44419edccb8c
groups:
  VervangDitDoorJouwMinecraftNaam:
  - admin
servers:
  Hub:
    motd: |
      &f&lPlay.xinscraft.nl
      &aSurvival - Creative &8|| &awww.xinscraft.nl
    address: 0.0.0.0:25565
    restricted: false
  Creative:
    motd: |
      &f&lPlay.xinscraft.nl
      &aSurvival - Creative &8|| &awww.xinscraft.nl
    address: 0.0.0.0:25565
    restricted: false
  Survival:
    motd: |
      &f&lPlay.xinscraft.nl
      &aSurvival - Creative &8|| &awww.xinscraft.nl
    address: 0.0.0.0:25565
    restricted: false
timeout: 30000
player_limit: 120
listeners:
- query_port: 25577
  motd: |
    &f&lPlay.xinscraft.nl
    &aSurvival &7- &aCreative &8|| &aww.xinscraft.nl
  priorities:
  - Hub
  - Creative
  - Survival
  bind_local_address: true
  tab_list: GLOBAL_PING
  query_enabled: false
  host: 0.0.0.0:25565
  forced_hosts:
    pvp.md-5.net: pvp
  max_players: 120
  tab_size: 80
  ping_passthrough: false
  force_default_server: true
  proxy_protocol: false
prevent_proxy_connections: false
permissions:
  default:
  - bungeecord.command.server
  - bungeecord.command.list
  admin:
  - bungeecord.command.alert
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
  - bungeecord.command.reload
online_mode: true
log_commands: false
disabled_commands:
- disabledcommandhere
connection_throttle: -1

Stap 7:

Nu nog de config zo configureren dat hij correct functioneerd voor jouw server. Dit doen we als volgt:

• Vervang (Hub, Creative en Survival) voor jouw eigen gamemodes. Je kunt ze ook compleet weghalen als je maar 2 gamemodes hebt (Hub en Creative) dan kan Survival dus weg uit het lijstje. Vergeet hem dan ook niet weg te halen bij "priorities"!
  • Vervang alle addresses door geldige IP adressen. Momenteel staat alles op 0.0.0.0:25565 vervang dit dus door jouw eigen server IP's en Ports
  • Vervang onderaan de host door je bungeecord IP en Port
  • Vervang bovenaan bij groups de "VervangDitDoorJouwMinecraftNaam" door jouw Minecraft gebruikersnaam.

Stap 8:

Start de server op

Stap 9 - Beveiliging (Optioneel):

Momenteel is het gevaar aanwezig dat mensen jouw netwerk direct joinen via een minecraft server in plaats van je bungeecord hoofdserver. Dit is gevaarlijk want iedereen kan dus op bijvoorbeeld jouw minecraft naam de server joinen en is dan Owner en of OP.

Om dit te voorkomen kan je IPwhitelist downloaden.

Deze plugin zorgt ervoor dat iedereen verplicht via je bungeecord moet joinen.

Upload deze plugin in alle spigot servers behalve je bungeecord server!!

vervolgens moet je in alle spigot servers dit commando uitvoeren: /ipwhitelist addip 0.0.0.0

(vervang 0.0.0.0 door jouw bungeecord server IP geen port!)

Stap 10:

• Zorg dat alle spigot servers (dus niet je bungeecord server) op online-mode = false staan in de server properties via Bestanden - Config bestanden - Server Settings
  • Daarnaast moet je ook via FTP bungeecord = true zetten. Dit doe je in de spigot.yml

Stap 11:

Start nu al je spigot servers op en spelen maar! Reis door je servers heen via /server (naam)

_____________________________________________________

Bungeecord uitzetten

Indien je weer terug wilt naar losse servers, dan moet je bungeecord uitschakelen. Lees dan dit artikel om bungeecord uit te zetten.