Wereld importeren zonder plugins

Een wereld importeren zonder plugins doe je zo:

Stap 1:
Stop de server indien deze aan staat.

Zoek een wereld uit die je wilt uploaden naar je server.

• Zorg dat de wereld is uitgepakt op je eigen computer. Dus dat het niet in een ZIP of RAR bestand zit.
  • Zorg dat de folder naam van de wereld GEEN spaties bevat of andere vreemde tekens.
  • Zorg dat de naam van de folder niet overeen komt met een andere folder in de server.

Stap 4:
Upload de wereld folder naar je server via FTP in de meest bovenliggende map, dus waar je server.properties en je spigot.yml etc. zitten.

Stap 5:
Nadat de wereld folder ge-upload is, moet je de naam van deze folder ook in de server instellingen aangeven.
Dit doe je door terug te gaan naar de main view van je Minecraft server Vervolgens boven de ''Save'' knop, vind je ''Show advanced options", klik hier op.
Als eerste optie zie je de wereldnaam staan. Type hier de exacte naam van de geuploadde wereld folder. Dit is hoofdlettergevoelig!

Voorbeeld:
De naam van de folder heet KaasLand dan moet ik bij de advanced options ook exact KaasLand typen en dan op opslaan klikken.

Stap 6:
Start de server. Je spawned dan in de nieuwe wereld.