Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 25-05-2019

Waarom ssd boven hdd

Sommige van jullie weten wat meer van computers af dan andere, omdat niet iedereen het verschil kent tussen een hard disk drive (HDD) en solid state drive (SSD) schijf, willen wij dit graag kort en bondig uitleggen. XinsHosting maakt voor al zijn diensten gebruik van NVMe SSD en SSD opslag. Lees hieronder waarom.

Voordelen van SSD

1. Hogere snelheid
    Computers werken veel sneller met een SSD dan met een traditionele harde schijf (HDD). Het opstarten van de computer en het openen van programma’s neemt veel minder tijd in beslag. Dit betekent voor o.a. onze Minecraft diensten dat jouw Minecraft server veel sneller opstart! Namelijk 22x sneller dan een Minecraft server dat op HDD opslag draait!
  2. Energiezuinig
    Voor draagbare computers, zoals laptops, biedt een SSD ook voordelen. Een SSD verbruikt namelijk minder energie wat de accuduur ten goede komt.
  3. Bevat geen bewegende onderdelen
    In tegenstelling tot harde schijven bevat een SSD geen bewegende onderdelen. Het is eigenlijk een chip. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. De SSD is stiller, meer schokbestendig, raakt niet oververhit en is compacter. SSD’s zullen in de toekomst veel kleiner en lichter worden dan harddisks.
  4. Betrouwbaarheid
    Gemiddeld gaat een SSD veel meer jaren mee dan een HDD. Dit betekent dat de klant (en wij) ons minder zorgen hoeven te maken over data verlies. Gelukkig maar!

Bij XinsHosting draait het altijd om kwaliteit boven kwantiteit. Van servers tot support. Op deze manier proberen wij iedere klant tevreden te stellen! Geïnteresseerd geworden in het hosten van een dienst bij XinsHosting? Neem gerust een kijkje. Je kunt ook gemakkelijk contact met ons opnemen via de Live Chat!

Bronnen: