Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 30-07-2019

Bungeecord koppelen met forge server

Het kan zijn dat je al een Minecraft bungeecord server netwerk hebt en hier graag een forge modded Minecraft server aan wilt toevoegen. in dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen.

1. Stop de Bungeecord server indien deze aan staat.
  2. Selecteer Waterfall in de Minecraft server JAR lijst. (!) Waterfall is hetzelfde als Bungeecord, maar ondersteund mod herkenning. Dit is vereist om het werkend te krijgen.
  3. Start de Waterfall server zodat de configuratie bestanden worden aangemaakt.
  4. Stop de Waterfall server zodat we de configuratie bestanden kunnen aanpassen.

De config.yml van Waterfall zal er ongeveer zo uit zien:

forge_support: true
connection_throttle_limit: 3
timeout: 30000
online_mode: true
log_commands: false
listeners:
- query_port: 25686
  tab_list: GLOBAL_PING
  query_enabled: false
  proxy_protocol: false
  forced_hosts:
    pvp.md-5.net: pvp
  ping_passthrough: false
  priorities:
  - lobby
  bind_local_address: true
  host: 0.0.0.0:00000
  max_players: 10
  tab_size: 60
  force_default_server: false
  motd: '&1Just another Waterfall - Forced Host'
connection_throttle: 4000
groups:
  md_5:
  - admin
log_pings: true
ip_forward: true
prevent_proxy_connections: false
network_compression_threshold: 256
disabled_commands:
- disabledcommandhere
stats: 40881747-3cda-4278-bca7-51c1499afe12
permissions:
  default:
  - bungeecord.command.server
  - bungeecord.command.list
  admin:
  - bungeecord.command.alert
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
  - bungeecord.command.reload
servers:
  lobby:
    motd: '&1Just another Waterfall - Forced Host'
    address: 0.0.0.0:00000
    restricted: false
player_limit: -1

In de config.yml moeten een aantal dingen worden aangepast:

• forge_support = true
  • host = 145.239.149.195 (vergeet de port niet)
  • ip_forward = true
  • Onder het kopje servers: moet je je eigen servers toevoegen, waaronder ook de forge modded server. address is ook hier 145.239.149.195 (vergeet de port niet)

Wanneer je alles hebt ingesteld kun je de config opslaan en de Waterfall server opstarten.

Nu gaan we de Minecraft Forge server maken. Disclaimer: in deze uitleg maken we gebruik van Forge 1.12.2 - 14.23.5.2768 (recommended)

1. Navigeer in het Minecraft server paneel naar de Minecraft server die je wilt veranderen naar een Forge modded server.
  2. In de Minecraft server JAR lijst kies je voor Forge 1.12.2 (Recommended)
  3. Klik bij de pop-up in je browser op OK
  4. Selecteer bij Template de Modpack: Forge 1.12.2 (Recommended)
  5. We raden aan om (indien je niet eerst een backup wilt maken) gewoon Delete all server files te selecteren.
  6. Klik op Apply
  7. Start de server zodat Forge 1.12.2 geïnstalleerd wordt.
  8. Stop de Forge server zodat we de configuraties kunnen doen.
  9. Navigeer naar Files - Config Files en pas de volgende instelling aan: online-mode = false
  10. Download SpongeForge recommended 1.12.2
  11. Upload de SpongeForge mod via FTP naar de /mods folder.
  12. Start de Forge server.
  13. Stop de Forge server.
  14. Open Files - FTP File Access en navigeer naar /config/sponge/global.conf en bewerk deze global.conf.
  15. Ongeveer in het midden van de config vind je de Modules, zet bungeecord op true
    modules {
        # Enables experimental fixes for broken mods
        broken-mod=false
        bungeecord=true

Dat is het! We zijn helemaal klaar. Je hebt nu een bungeecord netwerk van normale spigot servers gemixed met een forge modded Minecraft server!
Start de server minstens één keer en stop deze indien je nieuwe mods of plugins wilt toevoegen. Veel plezier!